Info
Social media pitch
Summary
Details

Az allegroup.hu Kft. átadta a Rendőrség számára azt a segédanyagként is hasznos kézikönyvet, mely az online bűnesetek felderítését és megelőzését segíti. A kötetet az ország legnagyobb e-kereskedelmi platformjait, köztük a Vaterát és a TeszVeszt tömörítő cégcsoport Biztonsági Csapata a Rendőrség szakmai konzulensének aktív közreműködésével készítette el. A könyv célja, hogy az allegroup napi gyakorlata alapján megossza az e-térben szerzett tapasztalatait a Rendőrség szakembereivel.

Csupor Erik, az allegroup.hu Kft. ügyvezető igazgatója átadta Dr. Petőfi Attila r. vezérőrnagynak, az ORFK bűnügyi főigazgatójának a Kézikönyv az online piactereken elkövetett visszaélések felderítéséhez című kötetet. A könyv kizárólagosan a Rendőrség részére, belső felhasználásra készült, elektronikus és nyomtatott formában Magyarország összes Rendőrkapitányságán hozzáférhető lesz a nyomozók számára.

A kötetet az ország legnagyobb e-kereskedelmi platformjait tömörítő allegroup Biztonsági Csapata készítette, melyben az ORFK szakmai konzulensként volt a segítségükre. A kézikönyvben bemutatott módszerek nem csak az allegroup oldalain alkalmazhatók: hatékonyan segítik a nyomozók munkáját minden, az e-térben elkövetett bűneset felderítésében. A könyvben bemutatott esetek nem egyedi, csak egy e-kereskedelmi oldalra jellemző tipikus jelenségek, ezért az interneten zajló kereskedelem teljes palettájára érvényesek az abban megfogalmazottak.

Az átadón Dr. Petőfi Attila elmondta: „A felek közötti kooperáció nem most kezdődött: az allegroup.hu Kft., és fő zászlóshajója, a Vatera évek óta szorosan együttműködik a Rendőrséggel. Meggyőződésem, hogy a hatékony e-biztonság megteremtéséhez a Rendőrség és az e-kereskedelmi piaci szereplők aktív együttműködésére van szükség”.

Csupor Erik az átadón hangsúlyozta: piacvezető szereplőként az allegroup küldetése az e-kereskedelem minél biztonságosabbá tétele, ezért tartják kiemelkedően fontosnak a folyamatos tapasztalatcserét a nyomozó hatósággal. Ugyanakkor a biztonságos e-vásárlás megteremtése nem csak a Rendőrség, hanem a piaci szereplők feladata is, akiknek a felderítés segítése mellett a megelőzésre is nagy hangsúlyt kell fektetniük: „Az allegroup Biztonsági Csapata különböző algoritmusok alapján folyamatosan szűri a gyanús ajánlatokat, vásárlókat és eladókat. Emellett rendszeresen tájékoztatjuk felhasználóinkat a biztonságos e-kereskedés szabályairól, hiszen ezek ismeretével, valamint tudatos vásárlói magatartással a visszaélések jelentős része megelőzhető”.

Az allegroup.hu Kft.-ről

Az allegroup.hu Kft. Magyarország vezető e-kereskedelmi piactereit tömöríti. A csoport tagja a két piacvezető aukciós oldal, a Vatera.hu és a TeszVesz.hu, a Vateraauto.hu járműhirdetési portál, az Apród.hu apróhirdetési oldal, a Lealkudtuk.hu akció gyűjtő site, valamint a vezető online ár-összehasonlító, az Árukereső.hu. A hazai elektronikus kereskedelem egyik legfontosabb szereplőjeként a cégcsoport kiemelten figyel a biztonságos e-kereskedésre. A felhasználók ismereteinek bővítése mellett önálló Biztonsági Csapat és csalófigyelő rendszer is segíti az oldalak biztonságos működését.

Quotes
„Biztonságosnak tartjuk az elektronikus kereskedelmet, azonban fontos, hogy mint minden új jelenség esetében, a felhasználók megtanulják ennek működését, és betartsák szabályait. Többek között javasoljuk, hogy ha van rá mód, a vevő személyesen vegye át a vásárolt tárgyat, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor utánvétellel fizessen. Emellett javasoljuk az elektronikus fizetési szolgáltatások igénybevételét, valamint a bankkártyás fizetést abban az esetben, ha a kártyaadatok megadása banki oldalon történik.”

— Dr. Szabó Henrik alezredes
„2010-ben a Vatera éves forgalmával összehasonlítva a csalások értéke csupán 0,28 százalék, de ezek az elkövetők sem úszhatják meg büntetlenül: az allegroup Biztonsági Csapatának segítségével a csalók 99 százaléka rendőrkézre került.”

— Csupor Erik, az allegroup.hu Kft. ügyvezető igazgatója
„A most átadott kézikönyv egy mérföldkő a két szervezet közötti együttműködésben, ami a jövőben is folytatódni fog. Tapasztalatainkat folyamatosan megosztjuk a nyomozó hatósággal, és ezekkel a kötetet is kiegészítjük.”

— Csupor Erik, az allegroup.hu Kft. ügyvezető igazgatója
Videos